Thursday, 29 March 2012

Mummy, Rumah Baru, Deco-deco dan IKEA...

Tengok tajuk MasyaAllah panjangnya...Motif  nyaaaa??? semua benda all in one cerita dlm satu entry heheheh ...mummy luangkan sejam ye untuk berblogging ni jap lagi nak sambung buat kerja heheh..

Ok pencarian rumah sewa kita dah berjaya..Rumah sewa sahaja heheh tak apa rumah betul tunnngggggu berdebar tunggu ni lainkali update...tp mummy meroyan tgk decoration kat umah ivanix di sendayan ni..harus beli rumahnya di sini harganya pun tak mahal murah ok (murah setelah dibanding2kan dgn semua rumah yg wujud di Nilai n KL ok bagi saiz n bukaan yg besar itu), bukan murah 20 sen ke 30 sen hehhe...


I LIKEEEE 1000x


ni curi-curi amik gambar kat tingkat atas.. kat tingkat bawah tgh ramai couple yg tgh tgu proses jual beli...siapa berminat boleh survey n beli...dekat dgn rumah yg kami bakal duduki sewa 2,3 hari lagi ni..Hari2 lalu ivanix n pray hard for it hehehe......mmg sgt berpuas hati bukaan besar n binaan moden cantik..4 bilik 3 bilik air...lalallalala sgt berkenan...cop satu ye daddy.....hehhee

Berbalik ke rumah sewa kita .......ni die yg terjadi...





Aii daddy kusyuk mengecat seb baik tak terlondeh kain tu ^_^



taaadaaaaa.....mummy n daddy telah membeli belah di IKEA dan NIlai 3 membeli carpet yg gebu2 itu (bulan ni plan nak beli lagi 1) dan membeli rak buku di ikea ehhehehe......dan mengecat dinding umah warna pink gituuuuuu.(1 side only)....... ahad lepas kita sekeluarga juga telah ke NAGOYA bersama mem besar Tok Mama untuk membeli langsir bagi rumah baru kita hehehhe..(tq tok mama sebab tolong jahitkan langsir kami dan free hehehe)...Ruang tamu rumah baru kita nanti sangat simple n lapang....hanya 2 set carpet pink tu dan rak buku IKEA serta rak tv....itu sahaja........^_^
(mode:tak sabar nak beli satu g carpet n pasang langsir yg tok mama da siap jahit lallalalla) mcm nak raya la plak ahhaaakssss

beli carpet kat nilai 3 ni mummy rasa murah n berbaloi2..carpet yg atas tu 250 aja n nanti nak beli besar lagi warna yg sama dan hari tu pakistan tu kata 300 aja..hehehhe...pastu next plan nak beli lampu berdiri 2 set rm 100/set sahaja di Nilai 3 untuk diletak di penjuru rak n tepi rak tv...Oh ye rak buku ikea tu beli time sale 450 ^_^ kalau tak sale lagi mahal n kopak mummy...Cat beli kat kedai hardware 2 liter harganya (campur berus batang n so on) rm 85.00...sila pakai Jotun untuk easywipes, berkilat n tdak berbau heheheh......tapi kalau langsir sila beli di NAGOYA lagi berbaloi kain sgt cantik kerana harga di Nilai 3 sgt tidak munasabah ...erkkk

Mengadun cat

Membeli belah di kedai hardware...

Mummy beli kain langsir yg rasanay sangat cantik (hoho perasan) dr gred kain yg sangat bagus dan semuanya total baru rm 175.00 untuk sliding depan aja mummy beli..kalau semua nak beli bulan ni botakla mummy heheheh....tapi di nilai 3 haritu mummy n daddy reiki harganya rm 700..geleng pala kami tak masuk akal cancel....Nasib baik tok mama dah pesan g Nagoya...wahhh kat nagoya pun dah rambang mata tambah2 sale sampai hujung bulan ni.....^_^

Next mission: (bulan 4 nti)
1) cat warna levendar di bilik tido
2) lampu bilik tido
3) langsir bilik tido
4) carpet gebu violet di bilik tido
5) cermin yg memanjang putih di bilik tidur
hehehe tema unggu..........


dan hijau freshhhhh di ruang makan (bulan 4 atau 5 nanti)

deco-deco bersama mummy n daddy hehehehehe ^_^..Nanti kat rumah sendiri mummy berangan nak itu nak ini..wahhhhhhh tak sabao ni nak menghias rumah sendiri ..(pang ...mummy sila bangkit dr angan-angan yer hehhe)...pesanan enaja ni bukan nak berlagak ni sbg guideline ibu2 nak beli yg murah2 n budget2 macam mummy n daddy...kami beli sikit2 n berdikit2 nak beli semua tak mampu...sebanrnya da lama kami berdua nak deco umah bersama tetapi....pertamnya dulu mummy nun jauh di perlis...dok umah sana tok mama pesan tak yah deco nanti kahwin pindah...tup tup 7 tahun mummy duk sana...Masa kahwin dah duk jauh nak hias umah apanyer.... pastu dah kahwin duk umah bukit sendayan dah penuh barang mummy baru habis bersalin tak sempat kemas...kemudian pindha nilai umah banglo besar n ada hantu n tak terurus..mummy da start busy...dan umah tu tatahu nak cat n hias camm ne sbb tuan umah d acat warna biru gelap hohoho.....so untuk umah yg kali ni akhirnya dapat juga la kami deco2.....^_^ melepaskan hajat hati yg terpendam sekian lama nak oiii...

kalau org kat alaa umah sewa buat apa nak hias n cat2...
mummy n daddy senyum aja ....jawapanya (tak jawabla jawab dlm hati: walaupun umah sewa hari2 kita balik kerja jauh 45 minit ok n penat kalau tgk umah cantik terkemas terhias kan happy..mode pun tenang....pastu koman2 2x raya insyaALLAH akan menyewa dekat rumah tu so tak kisah la nak buat open house pun kan...dan tetamu dtg pun seronok sebab umah cantik n terkemas...hehhe (cantik ke???) tak kira cantikla juga dah cat kan dr menghadap dinding putih tu jeeeeee..

Umah sekarang macam kapal karam bersepah nauzubillah...heheh sebab tak sempat lagi nak kemas tp banyak gak barang kecik2 da angkut n banyak juga barang yg mummy n daddy da bagi kat org, jual n throw it away......^_^..Sabtu pagi ni secara rasminya kita akan berpindah lagi ^_^........

No comments:

Post a Comment

Post a Comment